четвер, 9 листопада 2017 р.

День української писемності та мови у СЗШ №3

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш
9-го листопада ми відзначаємо велике свято — День української писемності та мови.

Традиційно у спеціалізованій школі № 3 відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.


9 листопада з нагоди Дня української писемності і мови вчителі української мови та літератури школи провели програму тематичних заходів.

Так, учителі української мови Чумак О.В. та Швець О.О. разом із учнями 6-А,Б класів взяли участь у квесті "".

Учні 7-Б класу з вчителем української мови  Криницькою Н.В..  грали в мовознавчий КВК " Мова кожного народу неповторна і своя".

Учитель Мельник І.П. та директор школи Яблуновська І.О. разом із старшокласниками (9-А,Б кл.) долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності (його писали того дня усі охочі і небайдужі до української мови - вся країна). Кращі роботи  були відправлені для участі у всеукраїнському конкурсі.

Шкільний бібліотекар Мінаєва М.Л. презентувала для учнів  початкової  та середньої школи  тематичну виставку «Невичерпна духовна скарбниця».
Учні 3-6 класів школи взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика.
Проведені заходи довели, що рідна мова – це духовна святиня; сприяли розвитку у дітей почуття національної гідності, а також  вихованню  любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.



Немає коментарів:

Дописати коментар